kertmanufaktúra

2017. augusztus 5., szombat

Texasfű

Hívhatnánk vattacukor fűnek is
(www.sweetgarden.ro)
Vagy Muhly-fű. Bár nyugodtan hívhatnánk vattacukor fűnek, hiszen a késő nyáron virágba boruló díszfű leginkább a vattacukor hurkapálcikára futtatott pamacsát idézi.

Vízközelben is jól mutat
(www.rslandscapedesign.blogspot.com
A texasfű (Muhlenbergia capillaris) az amerikai közép-nyugaton őshonos, egyméteres magasságúra nő, virágzata késő őszig díszít. Rendkívül jó tulajdonsága, hogy a száraz és a nedvesebb talajon is megél, tűri a kissé meszes talajt éppúgy, mint a savanyúbb földet.

Texasfű évelőágyásban
(www.shop.monrovia.com)
Elviseli a félárnyékot is, de igazi szépségét napos fekvésben mutatja meg. A kelő és a nyugvó nap fényében pompás látványt nyújt. Helye lehet egy kavicságyásban, bekerülhet évelők közé, vagy lehet egy extravagáns cimbora a prérikerti stílusban megépített kertben.

Texasfű kavicságyásban
(www.wateruseitwisely.com/muhlenbergia)
Ültethető csoportosan is, de ebben az esetben a helyét gondosan kell meghatározni, mert feltűnő színe miatt rosszul megválasztott környezetben kifejezetten zavaró lehet. A taxasfű Gotthilf Heinrich Ernst Muhlenberg (1753 – 1815) nevét őrzi, a lutheránus pennsylvaniai lelkipásztor több mint száz texasfű fajtáját határozta meg.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem őszi ültetéssel eddig már kétszer is kiment télen, 5a zónában. Lehet, hogy egyszer tavasszal kellene telepítenem és átnyaraltatnom, hogy jól megfoganjon, mert elvileg USDA 5 zónáig télálló.

    VálaszTörlés