kertmanufaktúra

2013. augusztus 6., kedd

Gumival jöttél, nem virággal

Színes, virágos, ízléstelen
(www.facebook.com/pages/Landscape/24169642783)
Gumival, már megint. Pedig reménykedtem, hogy ezen már túl vagyunk. Ezen a gumi mizérián. Ezen a lepusztult, útszéli giccsesszencián.

De nem, még innen vagyunk. Sőt, benne.

A használt gumiabroncsok virágkora a langymeleg hetvenes évekre tehető, amikor az előkertekben és az utcafrontokon boldog boldogtalan ezeket használta virágládának. Az autógumik szomszédságában meg ott sorakoztak a kiégett neoncsövek. Hiába na, azokat szintén hasznosítani kellett. A kertben. És nem lehetett kidobni a színes égőket sem, leszurkálták hát őket is a növények közé. Ezzel lett teljes a kor kert rettenete.

A giccs azóta is támad rendületlenül. Hol törpékkel , hol világító őzekkel,  hol pedig sziklakertnek csúfolt pörsenésekkel.

Megérkeztek: minden, mi szem szájnak ingere
(www.facebook.com/hgdesignpl) 
Egy 2011 szeptemberi blogbejegyzésemben ezt írtam:
„Ha így megy tovább, hamarosan megjelenik a patinásított autógumi, lesz majd fényes és matt változatú többféle méretben, esetleg ezt is készletben kínálják, egy nagy autógumiba csökkenő átmérőjű kisebbek lesznek majd elhelyezhetők, a modern design és az ízléstelenség legnagyobb dicsőségére.”
 
Lottót kell vennem, nem vitás. Merthogy megérkeztek a patinásított autógumik. És készletben kaphatók. Van matt és fényes, kicsi és nagy, egymásra helyezhetjük őket, s ha kedvünk van, akár virágcserepet is formálhatunk belőlük. Egészen fantasztikus.

Magasabb szinten is.
(www.facebook.com/ExistingActuality)
Persze nem lehet nem észrevenni a fejlődés szép ívét. Míg korábban csak vízszintesen jutott szerep e rettenetes kerti elemeknek, legújabban már halmokat építhetünk belőlük, előbb utóbb képesek lesznek még a sziklakertet is kiváltani. És hát itt vannak a kerti bútorok autógumiból, aztán csinos kis asztalkák is kaphatók, úgyhogy kész öröm és boldogság az élet.

Autógumi tehát megint. Nem, nem vagyunk túl rajta. Még innen vagyunk ezen is. Az autógumi giccs velünk maradt.

Gumival jöttél, nem virággal.

És tudom, eljössz megint. Újra és újra.

1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó! Ezt kerestem! Meg az eltujásodást, és a sziklakertet pörsenést! Szívemből írtál!

    VálaszTörlés