kertmanufaktúra

2024. január 15., hétfő

Jól teljesít

Napfényes élet

Nagyon úgy néz ki, megvan a legújabb kedvenc.

Kedvencekből sosem volt hiány, korábban a „kerül átadásra” volt az első helyen, de jelentős karriert futott be a nem kevésbé rettenetes „folyásolja be” összetétel is.

Televíziós és rádiós hírműsorok – egyébiránt leginkább beszédhibás – készítői manapság két szót imádnak percenként belecsacsogni a mikrofonba: mellett és teljesen. Náluk a ház egy jelentős tűzben nem leég, hanem teljesen leég, az utat nem lezárják, inkább teljesen lezárják, és náluk mindig úgy van, hogy X. Y. mellett lép fel Z.

Újabban a kertészettel foglalkozó televíziós műsorok és YouTube csatornák házigazdái is kezdenek beállni a sorba, előszeretettel kijelentve a növényekről, hogy jól teljesítenek.

Amúgy eszük ágában sincs semmit sem teljesíteni, nem válogatják meg ráérő idejükben teljesítésük mikéntjét – rosszul, közepesen vagy jól –, nem készülnek a feladatra, mert nincs nekik olyanjuk. Kihajtanak, virágot hoznak, magot érlelnek, elszáradnak, visszahúzódnak télre vagy éppen zöldek maradnak, de semmiképpen sem teljesítenek.

Élnek.

Élik lenyűgöző életüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése