kertmanufaktúra

2014. október 21., kedd

Csiszolva vagy gravírozva

Térburkolat gravírozva
(www.hardycementfinishing.com)

Van az úgy néha, hogy a kerttulajdonosnak nem akaródzik feltörni az amúgy jó állapotban lévő betonjárdát vagy a betonozott teraszt. Inkább burkolná fagyálló járólappal, fektetne rá térkövet vagy valami más megoldást választana. A „valami más megoldás” eleddig váratott magára, de most itt van a betoncsiszolás vagy a beton gravírozása.

Egy régi járda újjávarázsolva
(www.hardycementfinishing.com)
A csiszolás során eltüntethetők a felület porladó, málló részei, az építkezés alatt keletkezett kisebb sérülések és repedések. Ezek némelyike egyébként sokszor csak esztétikai problémát jelent, de amikor kész a ház felújítása, helyükön vannak a növények, befejeződött a gyepszőnyeg fektetése, működik az öntözőrendszer, az összképet meglehetősen zavarja a töredezett, sérült betonjárda vagy teraszburkolat.

Terasz, régi új alapokon
(www.hardycementfinishing.com)
A csiszolásos megoldás előnye, hogy a művelet gyors, nem jár többkonténernyi törmelékkel, a felület tartósan kopásálló és azonnal használható lesz, ráadásul az újjávarázsolt felület tisztán tartásával sincs gond. Ez akkor is igaz, ha a felület nem beton, hanem egy korábban készült márvány, mészkő vagy gránit burkolat, merthogy ezek szintén csiszolhatók. Ha a tulajdonos azt szeretné, hogy régi-új burkolata vízlepergető legyen, erre is van megoldás: a felület ilyenkor a márványlapokhoz hasonló fényt kap. Az eljárás kül- és beltérben egyaránt használható, úgyhogy ezzel a módszerrel raktárak, üzemcsarnokok régi betonburkolata is megújítható.

Betonburkolat átalakítva
(www.hardycementfinishing.com)

Beton volt ez is
(www.hardycementfinishing.com)

Beltérben is használható
(www.hardycementfinishing.com)

Új járda bontás nélkül
(www.hardycementfinishing.com)


Az unalmas betonjárdák megújításának másik módja a gravírozás. Ilyenkor a betonfelület színt és mintát kap, kialakítható kisméretű térkő és betontégla hatású felület, gravíroztatható nagyméretű járólap, de megoldható a többféle szín és minta a mintában kialakítás is.


A technológiáról részletes leírás a Z-Milan '92 Kft. weblapján található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése