kertmanufaktúra

2014. október 8., szerda

Támadnak a kétlábú vadak

Budapest: gyepszőnyeg a sínek között, támadás előtt
(www.bkk.hu)

Így érzik jól magukat. Támadásban.
A kétlábú vadak mindenhol ott vannak, fővárosban és vidéken, nagyvárosban, faluban vagy városnak kikiáltott község közterületein. Mindenütt.

Szinte meg is szoktuk őket. Jelenlétük már-már természetes, semmi különös. Az igazi szenzációt az jelenti manapság, ha egy közterületi pad, kuka, virágzó egynyári, örökzöld vagy évelő képes egy helyben maradni. (A helyben maradásról a magánterületek növényei, állatai, kerti csapjai, létrái és egyéb cuccai szintén regényeket tudnának mesélni.)

Budapest: csendélet személyautóval és gyepszőnyeggel
(www.bkk.hu)
A listára egyébként legutóbb a gyepszőnyeg is felkerült. Történt, hogy sokak örömére hazánkban is elkezdődött a kopár és lehangoló villamos sínpályák területének gyepesítése, valljuk meg, egyelőre kissé visszafogott eredménnyel. Merthogy a kétlábú vadak hamar felfedezték a gyepesített sávokban rejlő fantasztikus lehetőségeket. Például azt, hogy a sínek közötti gyepre autóval is rá lehet hajtani.

Budapest: csendélet busszal és gyepszőnyeggel
(www.bkk.hu)
Miért is ne? Végül is ők, a kétlábú vadak eddig is üzemszerűen rá- és beautóztak a sínek közé, mit változtat a szokásjogon néhány fűszál. Az viszont kétségtelen újdonság, hogy a kétlábú vadak csapatában néhány hivatásos buszvezető is megjelent. Műszak kezdetén vagy végeztével nincs is annál nagyszerűbb móka, mint nagy kék buszunkkal belerongyolni a gyepszőnyegbe, ki tudja, hátha lehet rövidíteni e művelettel néhány métert.

Debrecen: újrahasznosításra kijelölt terület
(www.haon.hu)
Egy gyepszőnyeget persze nemcsak tönkretenni lehet, szóba jöhet példának okáért az újrahasznosítás. Ennek első lépéseként kétlábú vadjaink kinézik házuknál vagy nyaralójuknál az újrahasznosításra leginkább alkalmas területet. Aztán kifigyelik, mikor terítenek gyepszőnyeget a városban. Másnap a frissen fektetett gyepszőnyegből – mondjuk éjszaka, de lehet fényes nappal is –, gondosan feltekerik a szükséges mennyiséget, amit aztán otthon ügyesen újrahasznosítanak.

Kaposvár: a telepítés másnapján, családi kirándulás után
(www.facebook.com/foepitesz?fref=nf)
Így megy ez. Meg úgy, hogy elballagnak egy növényekkel előző napon beültetett utcába – az efféle kirándulás egyébként remek alkalom a kétlábú vadak családos kiruccanására is –, ott kinézik a megfelelő növényeket, aztán határozott mozdulattal kihúzkodják őket a földből. A begyűjtött zsákmány gondos döntéshozatali folyamat eredményeként a házikertbe kerül vagy a piacon végzi. A folyamatot a kétlábú vadak gyakran jelentősen felgyorsítják, kihagyván a növénykiválasztás kétségtelenül időigényes munkáját, s inkább visznek mindent, mi mozdítható.

Az efféle esetekről aztán fényképes írásokban beszámolnak a lapok, a televíziós híradásokban megszólal egy-két szörnyülködő környékbéli, alkalomadtán a történtek egy-egy blogbejegyzésben is helyet kapnak.

Másnap pedig folytatódik minden, gyepszőnyegestől, virágostól és autóstól. Támadnak a kétlábú vadak.

-------------------------

Sövények a kétlábú vadak ellen: Sövényt, szúrósat, támadnak a vadak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése